Grand Hotell Stord

Grand Hotell har lenge vært et kjennemerke på Stord. Hotellet er også for mange av våre besøkende deres «andre hjem».

Grand Hotell er et forretnings- og konferansehotell beliggende midt i hjertet av Leirvik sentrum. Vi har 65 gjesterom, hotellbar, restaurant og fem møtelokaler i ulike størrelser. Vi har i tillegg noen større familierom som kan benyttes som små møterom eller grupperom.

Vår kurs og konferanse-avdeling kan tilby standard AV-utstyr og har en kapasitet på opptil 300–350 personer. Disse lokalene egner seg også til ulike festarrangement. Vi skreddersyr møtelokaler tilpasset gjestenes ønsker.

Gjesterommene inneholder TV med flere kanaler å velge i, trådløs nettverkstilkobling, arbeidsrom, telefon og WC/dusj.

Vi tilbyr alle moderne fasiliteter, inkludert gratis wifi i alle rom.

Fasiliteter

Tekst om fasiliteter.

Tekst om fasiliteter.

Mulighet for parkering i parkeringshus kort avstand fra hotellet.

Parkering

Hotellet disponerer 15 parkeringsplasser i front/bakgården av hotellet, parkeringsbevis mottas i resepsjonen. Leirvik sentrum har 2 timer gratis parkering med tidsskive,07.00-18.00 hverdager. Bytunet parkeringshus ligger vis a vis hotellet.

Fristende frokostbuffet og spennende middagsretter.

Restaurant

Tekst om restaurant.

Hotelldrift siden slutten av 1800-tallet.

Hotellets historie

Grand Hotell er et historisk hotell. Det hele begynte i 1884, da den unge og dyktige Arnt N. Dahl kjøpte eiendommen. Dahl bygde «Gjestgiveriet» om til et godt og funksjonelt hotell en gang på 1890-tallet, med 32 rom.

I krigsårene 1940-45 brukte tyskerne hotellet til hovedbase. Etter at tyskerne flyttet ut, brukte Den Kongelige Norske Marine hotellet i ett og et halvt år. Eieren var da fru Sara Espele.

I 1946 kjøpte Indremisjonssamskipnaden og Stord Indremisjon hotellet. Det ble da innlagt varmt og kaldt vann på alle rom, og de elektriske installasjonene ble skiftet ut. Gjesterommene ble malt eller tapetsert. Da oppussinga var ferdig, kunne hotellet åpne for full drift.

Formannen i Stord Indremisjon, Th. Onarheim, var drivkraften bak hotellet. I 1959/60 ble hotellet utvidet med et nytt bygg.

Onarheim styrte hotellet i 15 år før hans etterkommer, Bjarne Eide, kom til. Han ble valgt som formann om og om igjen i 30 år.

I 1976 ble det investert i nye møbler og inventar, festsalen ble pusset opp, rommene i 4 etg. ble tatt i bruk og alle gjesterom ble pusset opp.

Hotellet ble senere solgt til et privat eiendomsfirma som leide videre til hotellkjede.

1. februar 2005 ble det igjen et frittstående hotell og har nå det ærverdige navnet Grand Hotell.